Drie generaties Marijke, Mode en Ervaring.
Modehuis Marijke. De naam klinkt mensen uit Den Haag en omgeving vast vertrouwd in de oren.

 

 Het was Oma Marijke die in 1958 aan de Westduinweg in Den Haag haar eigen Modehuis vanuit de huiskamer startte. “Het waren toen echt andere tijden. Kleding mocht ‘op de pof ’ mee naar huis en betalen kon later. En was het niet naar wens dan kon het altijd teruggebracht worden”. De winkel werd niet alleen een regelrecht succes, de verkoop van kleding bleek ook de tweede generatie in het bloed te zitten...

Met éénzelfde gevoel voor service startte dochter Marijke in 1990 haar winkel op de Frederik Hendriklaan, en later in de Keizerstraat te Scheveningen waar het modehuis bekendheid verwierf met hun prachtig Belgisch breigoed.

Sinds 2004 heeft de derde generatie Marijke haar entree gemaakt. In samenwerking met haar moeder, richt Marijke Mode zich op de ambulante verkoop van kleding waarbij de nadruk ligt op betaalbare kwaliteitsmode voor de seniorenvrouw.

Hiervoor worden ruim 75 woon- en zorgcentra bezocht waar jaarlijks zo’n 150 modepresentaties worden gegeven. Naast de mobiele presentaties heeft Modehuis Marijke haar vaste verkoop- /servicepunt aan de Badhuisstraat 20 in Den Haag.